9 Şubat 2011 Çarşamba

AKP'ye karşı değil AKP'nin şerefine içenler

AKP'nin şerefine kadeh kaldırdılar

Paylaşım sitelerinden "AKP'ye içiyoruz" eylemini başlatan kişi, protestoların yapılacağı günün sabahı iyi bir dalga geçti bu "çağdaş Atatürkçülerle". Sayfanın adı birdenbire değişivermişti: "Seçimlerde Ak Parti'ye oy atmaya gideceğim"!

Sayfayı hazırlayan gerçekten bir AKP'liydi ve sözde Atatürkçülerle dalga geçmek için başlatmıştı bunu:

"Ben bir Ak Partiliyim. Ülkemde 130 bin içme meraklısı insan olduğunu bilmek üzücü. Rahatsızlığımızdan dolayı çok memnunum. Bu etkinlik hacklenmedi, bilerek yapılan bir oyundu. Kimileriniz çaktı, kimileriniz çakmadı ama çok güldüm."

Gülmekte de son derece haklıdır, eğlenmekte de…

Ve ortada bir ironi falan da yoktur.

Bu kesimin bu şekilde AKP'yi protesto etmesiyle "seçimlerde AKP'ye oy vermesi" arasında hiç mi hiç fark yoktur çünkü.

Düşünsenize AKP'nin Haziran seçimlerinden önce yapacağı propagandayı…

Bu züppelerin kadeh kaldırdıkları fotoğraflar, Tayyip'in de ifade ettiği gibi "aksırıncaya, tıksırıncaya kadar" içtikleri görüntüler, yılbaşı çılgınlıklarını aratmayacak kadar çirkin sahneler ve altında "işte AKP'yi protesto eden bunlar" yazısı.

Tam bir propaganda malzemesi yani…

Atatürkçülüğün ve çağdaşlığın böylesine dar bir özgürlük anlayışına çevrildiği, yalnızca içki içme özgürlüğüne, mayo giyme serbestine çevrildiği bir ortamda sahil şeridine hapsolmuş bir AKP karşıtlığından kimsenin şikayet etme hakkı yoktur. Partilerini rakı-balık partisi anlayışına çevirenlerin yarattığı bir kepazeliktir. Sıradan vatandaştan, Türkiye'nin iç bölgelerinden, kırsalından niye oy alamıyoruz diye düşünenler, kendilerini ve özgürlük anlayışlarını sorguladıklarında daha iyi göreceklerdir durumun vehametini.

"Zaman mekan gözetmeden AKP'ye inat kafası güzel bir Türkiye" özlemiyle İstiklal Caddesi'ni dolduranlar öyle bir "güzellik" yapmışlardır ki AKP'ye, onların bile arayıp bulamayacağı türden…

Hayatın içki ve seksten ibaret olmadığına vurgu yapan Arınç'a karşılık meydanlara çıkanlar, AKP karşıtlığının içki ve seks özgürlüğünden daha büyük bir şey olduğunu, vatan olduğunu, bayrak olduğunu, faşizme karşı mücadele olduğunu, emperyalizme karşı mücadele olduğunu dillendirseydi keşke.

Atatürkçülüğün vatan savunması olduğunu, Türklüğe sahip çıkmak olduğunu anlatmak için yollara dökülseydi keşke.

Kaç kişi olduklarını sayacaklarana, küçük bir azınlık olduklarını aslında ortaya koyacaklarına bu ülkede koca bir güruhun AKP'ye neden karşı olduğunu okusalardı basına…

AKP'ye karşı içki içip AKP'ye karşı sevişeceklerine, AKP'ye karşı vatana sahip çıksaydı keşke keyiflerine sahip çıkacaklarına…

Atatürk'ün elinde rakısıyla fotoğrafını kendine meze yapıp güya Atatürkçülük yapanlar ne Atatürk'ü anlayabildiler ne de Atatürkçülüğü.

AKP biraz da bu zihniyetin eseriyle iktidardadır, bu zihniyetin eseriyle tüm özgürlükleri kısıtlamaktadır. En büyük desteği kendine oy verenlerden değil bunlardan almaktadır bir yönüyle.

Üzücüdür ki o kadehler AKP'ye karşı değil, "AKP'nin şerefine" kalkmıştır.

Tayyip ne kadar teşekkür etse azdır o nedenle.


Serap Yeşiltuna

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder